Njeriu, njeriut!

Njeriu, njeriut! Një dorë mbi xhamat e ciflosur, që kërcasin më fort se krisma e shpirtit të burgosur. Një zë i shtruar, i duruar, në…

Fjala

Fjala e thënë, fjala e dhënë, Fjalë e besuar, fjalë e mëvetësuar. Fjala e duhur, fjala e dëshiruar, Fjalë e plotë, fjalë e paçmuar. Fjala…

Teatri, Panairi dhe Libri

Panairi i Librit zhvillohet një herë në kaq, në kohë të ndryshme, në të njëjtin vend. Këtë herë pata vendosur se do të merrja dhe…

Më të mirë

Qëllimi kryesor i riprodhimit, përtej përmbushjes së instiktit, është vazhdimi dhe përmirësimi i llojit. Përmbajtja e kësaj fjalie është ndër të paktat përfundime të pranuara…

I marrë

I marrë! Më pëlqen ta përdor këtë përbërje sa më shumë të jetë e mundur: I marrë mendsh, i marrë si era prej jugu në…

Njehsoj, njësoj!

Rruga drejt shtëpisë sime, jo domosdoshmërisht, kalon nga banesa jote. Megjithëkëtë edhe sot, pas kaq shume vitesh të kaluara, e gjej veten tek drejtoj timonin…

Kthimi

Siç e do zakoni, shishet e verës, të dhuruara gjatë netëve të vitit të ri i kemi ruajtuar për t’u pirë përgjatë muajve. Sot u…

Karuseli

Koha, a jeta, a të dyja bashkë rrotullojnë boshtet tona si një karusel. Herë ngjitemi lart, ngadalë – ngadalë e herë zbresim poshtë në më…

E zhurmshme, bota jashtë!

E zhurmshme, bota përjashtë! Në ditë si kjo, kur do doje që lëkura e trupit të ishte rruzulli i ekzistencës e të mos kish’ më…

Cikli

Njeriu lind një herë të vetme, ama përgjatë kësaj jete i qëllon të zbresë më shumë se një herë në tokë. Impakti me sipërfaqen, nuk…