Andrra

E ndij ndër terr zanin tan idhank tek kapërcen si dallg’ kalendar’t e viteve e vjen me m’trokit n’portat e dëshirit.

Hej, zgjohu de! Ti m’ke mu! Sado me pas ec, sado me pas shkru, sado andrra me pas tjerr’ jam un’ andrra jote e vetme;
Ajo që ty t’mbetet me marr me vete, nesër e gjer’ në rrugët e perjetme.
Ashtu si ty dhe un’, ndër dur’ të ruj, ndër gjumë t’jetoj e me andrrën dit’ve t’mia lundroj.

Dyert Hapur ©

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.