Tinguj të hapësirës

Nuk di pse, ndonjëherë nuk i bëj dot dy fjalë bashkë e t’i artikuloj në një fjali të vetme thirrmore. Të mendosh, jam gjithnjë i…

Çfarë dita sjell 1/3

Nuk dua të shkruaj për ngjyrat e mrekullueshme të jetës sonë, ato flasin vetë e s’kanë nevojë për shërbesa. Nuk dua të shkruaj për sheqerin,…

Gjethet

Natyra është kujdesur aq shumë të mos e lërë njeriun të mërzitet për shkak të kohës së lirë. Ngre kokën e mund të numërosh yjet,…

Njeriu që jam

Ndoshta ti nuk më shikon qartë! Më shikon përzgjedhës, përjashtues, të ftohtë, gjykues! Shikon tek unë veç njeriun që lexon, që shkruan, që mendohet një…

Çfarë presim më?

Gotat e fundit u shuan nën perden e hirtë të mbrëmjes e ne të dy jemi ende këtu, varur tek njëri-tjetri si hallkat e një…

Sende të vogla

Është e habitshme se si, madje të lë pa fjalë, njeriu ndërton kujtime të mëdha, jetësore ndonjëherë, mbi themelet e sendeve të vogla, tejet të…

Tjetërsim

Në ditë me shi tjetërsimi duket i pashmangshëm! Ngjashëm me qiellin e mbuluar, përpiqet të mbulohet toka, të struken nën çadra dhe kushdo ka diçka…

The monster

It came back to me! Suddenly, out of nowhere, I had to recall what I considered already lost and forgotten “somewhere” in the past. The…

Muri

Kur fillon të ndërtosh muret e kujtimeve, e çasteve të lumtura që kanë përmirësuar cilësinë e jetës tënde, apo të çasteve të trishta qe kanë…

Mendim i rafinuar

Jemi kaq të çuditshëm! Qëndrojmë në tavolina të përbashkëta duke ndarë kohë, energji e lodhje mes nesh. Japim e marrim me njëri-tjetrin, thua se duhet…