Dyer te hapura

Nje mendim per ty, nje mendim nga ty!

Kategori: Momentum

Lërmë

Lërmë

Ti mund të jesh e gjitha një mrekulli, bollshëm çdo detaj i vogël, ëndrra që pikturova mbi hi. Më e vogla shkronjë, në më të ëmblën fjali! Ti mund të jesh Mirëmëngjesi, apo dhe Nata e Mirë, mund të jesh…

Buzëqeshja

Buzëqeshja

Jam fshehur, jam fshehur kaq thellë pas buzëkuqit, pas rrobës me ngjyrat e jetës. Jam fshehur katërcipërisht nën shtrojën e këtij dimri përvëlues. Jam fshehur, pas buzëqeshjes. Të qëndroj fshehur pas saj është arti im jetësor! I kam marrë përmasat…

Si koha

Si koha

Si koha, po dua të shpërthej në rrebeshë të papërmbajtshëm. Si koha, dua të lë gjithshka e të largohem, Të lë kalldrëmin e pahedhur; në kilometrin e fundit, Të lë çatinë e pambuluar; me tjegullën e fundit, Të lë shtratin…

E Martë

E Martë

Sot është e Martë! Si një e Martë, dita ka prirjen të jetë e ngadaltë, e zorshme për tu vënë para. Sot është e Martë, e që dita të kalojë kam nisur të numëroj kalendarin mbrapsh. Gjithshka u stis nga…

Nga larg

Nga larg

Tik, tak, tik, tak … Nuk janë akrepat e orës, as pikat e shiut. Nuk janë as takat e vajzave shtatlarta që kalojnë trotuareve plot hijeshi. Nuk janë as zogjtë që me sqepat e tyre të uritur godasin me ritëm…

Back to top