Mund te mesosh!

Nga ligjshkelesi, “i forti”, “rrugaci”. Mund te mesosh!

Mund te mesosh! Nga ligjshkelesi, “i forti”, “rrugaci”. Mund te mesosh!
Te mesosh si te mos jetosh; nga se te kesh turp; si duhet te ruhesh dhe nga kush.
Mund te mesosh se dhe burrat kane lot; packa se si derdhin dot;
Meson se nje gur, nese hidhet perpjete, rendon dhe kur ne vend te tij te mos jete!
Meson se fjala jo gjithmone te lendon, me se shumti perjetimi qe vjen nga uni, yti a i imi!
Meson se njerezit nuk i nxehin grushtat, por gjaku qe vlon ne zgavrat e interesit.
Meson se lengon kush ne heshtje humbjen ka pranuar,
Se koken nuk e ul vec ai qe nje pakt ka fituar!
Paktin me jeten, te verteten!
Paktin se vetvetja duhet pranuar, kurre luftuar,
Ne mundesine e pare, permiresuar!

Dyert Hapur ©

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.