I marrë

I marrë! Më pëlqen ta përdor këtë përbërje sa më shumë të jetë e mundur: I marrë mendsh, i marrë si era prej jugu në…

Njehsoj, njësoj!

Rruga drejt shtëpisë sime, jo domosdoshmërisht, kalon nga banesa jote. Megjithëkëtë edhe sot, pas kaq shume vitesh të kaluara, e gjej veten tek drejtoj timonin…

Kthimi

Siç e do zakoni, shishet e verës, të dhuruara gjatë netëve të vitit të ri i kemi ruajtuar për t’u pirë përgjatë muajve. Sot u…

Karuseli

Koha, a jeta, a të dyja bashkë rrotullojnë boshtet tona si një karusel. Herë ngjitemi lart, ngadalë – ngadalë e herë zbresim poshtë në më…

E zhurmshme, bota jashtë!

E zhurmshme, bota përjashtë! Në ditë si kjo, kur do doje që lëkura e trupit të ishte rruzulli i ekzistencës e të mos kish’ më…

Cikli

Njeriu lind një herë të vetme, ama përgjatë kësaj jete i qëllon të zbresë më shumë se një herë në tokë. Impakti me sipërfaqen, nuk…

Nga dritaret e “Askundit”

Çdo mëngjes, nga dritarja e askundit shoh të shpërbëhet para lenteve të shikimit tim “gjithkundi” me tërë madhështinë e tij. Gjithkundi është bujar dhe në…

Mbaj shënim!

Nëse dyert më janë mbyllur e më nuk gjej shpëtim, të lutem, mbaj disa rreshta shënim! Nuk pres të lëndoheni a dyert t’i shkallmoni, nuk…

Magjepsja

Është e vështirë të pranosh se je pré e magjepsjes. Fillimisht nuk e vë re se diçka po ndryshon brenda njeriut që njeh. Gjithshka duket…

Malli

Të djeg malli, të djeg si flaka mbi një plagë. Këtë të fundit, dashtë Zoti s’kam për ta provuar, por eksperienca kolektive më ndihmon ta…