Frika

Ajo foli! Në gjuhën shqipe. Të gjithë e përfolëm, disa nuk e besuam, disa e gjykuam. Pati nga ata që i dolën për zot, shesh…

Për lumturinë

Të shkruash për lumturinë duhet të jesh pa gjumë! Të kesh kthyer disa gota më shumë, të kesh folur pa ditur çfarë; nga mendimi të…

Të uroj!

Tashmë, me gjithë dhjetëvjeçarin që na ndan, mund të them se kam më shumë vite me ty se pa ty! Në ditë të ngjashme me…

Përroi

Përroin e ndërgjegjes nuk e shpika unë, por me një krenari absurde më vjen të bërtas e të them se e zbulova. Po po, e…

Ç’ka më përket mua

Që prej kur merr formë kujtesa kërkoj përkatësinë. Më mësuan t’u jap formë copëzave me rradhë, kështu kam shkruar në shënimet e mia. Mes lindjes…

Hermetism

Në vijën e çoroditur të së përditshmes, nuk di të gjej nyjen e parë, ndaj dhe në kohë nuk mundem të mas asgjë. Veçse fjalët…

Arti

Sa herë arti, i dalë në rrugë, ashtu i djersitur e i pluhurosur, në stacione ka falur më shumë jetë e shpresë sesa i konturuar,…

Në botën time

E ulur në qoshkun e zakonshëm, në pritje të dremitjes, lexova dje rreshtat e fundit të një poezie të gjatë. E shkruar nga banuesja e…

Rinis

Zakonisht e kam gjetur veten duke shkruar apo duke lexuar se si “hidhen tutje”, të paktën për disa kohë, kutitë e tualeteve, blloqet e shënimeve,…