Përroi

Përroin e ndërgjegjes nuk e shpika unë, por me një krenari absurde më vjen të bërtas e të them se e zbulova. Po po, e zbulova shtratin e përroit tim të ndërgjegjes! Përpara një flete të bardhë, e pushtuar nga boshllëku.
Diçka, diku, dikur ka rrëshkitur heshturazi, por ka lënë gjurmë – ngjashëm me piklën e ujit që rrëshket mbi xham. Përtej janë fletët e mbushura plot me ekuacione; të renditura të gjitha të njohurat; të panjohurat sërish lënë gjurmë, veç gjurmë në bardhësi. Sa jam përpjekur të mos vijë ky çast! Më vjen të plas, jo nga pendimi, jo nga mërzia! Më vjen të plas nga paaftësia për të zgjidhur ekuacionin epror – atë të jetës. Ai shtrin “x” dhe “y” e tij përtej meje. Këtu qëndron dhe paaftësia ime, këtu ka qënë gjithmonë.
Rivendosja në dimensionin e duhur do të më kushtojë, por më mirë të dal e ta provoj, sesa të qëndroj këtu, përballë me këtë letër që nuk është më dhe aq e bardhë. Vazhdimin nuk di ta shkruaj, do të dal e ta jetoj; ja pse qëndrimi këtu bëhet edhe më i pavlefshëm; dielli, veç në qiell të hapur mund të ndriçojë.

Dyert Hapur ©

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.