Pezull

Qendron pezull ora mbi komedinen e drunjte te dhomes, gjithe e gjithe dy metra katror. Nje shtrat, i mbuluar mire, nen nje tavan nga po i njejti dru i komedines. Ne njerin krah te shtratit, mbeshtetur dhe po aq heshtur, shkopi i perdes se sapo lare e sapo nderur. Gjithshka e paster, gjithshka e fresket e plot shperthime jete, thua sikur sapo te ishte larguar trupi qe pushonte mbi ate shtrat. Dora kalon lehtshem mbi mbulesen e bute, shqisat ndjejne aromen e shpirtit, c’ka mbetet pas largimit.
Shikimi kthehet tek ora, ora e mbetur pas, ora me akrepat e dorezuar ndaj kohes. Ora shenon “nuk di sa ore e kaq shume minuta nga largimi i saj”. Gjithe ky dru, asnje pasqyre. Po te kish’ qene varur nje pasqyre ne ate mur, mbase ajo do te mbetej e reflektuar aty, disi… Dhe te mendosh, sa here e kerkova nje pasqyre aty!

Dyert Hapur ©

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.