Kyçur

E mban mend atë copë letër, grisur nga një bllok i vjetër e shkruar me një stilolaps të rastësishëm mbi banak? Me atë letër rashë…

Shëruesi i shpirtrave

Enden nëpër tokë plot shpirtra të ligështuar. Shpirtra të braktisur, të arratisur prej portave të kështjellave të rërës që jeta rëndom u ka ngritur si…

Kështu, më mirë

Kur humbet dikë, të cilin je i qartë se do ta duash sa kohë të jesh gjallë e se do të të dojë po aq,…

Konflikt

Ngatërrueshëm përcillem çast pas çasti, Kam humbur, Duhet durim. Kam pësuar. Duhet durim. Jam ngatërruar në labirinthe të mendjes sime, Jam gjendur në lëmshin e…

Çfarë më takon mua

Për aq sa me takon mua, di të të them se dhe mund të çmendem një ditë, ashtu krejt si papritur e, teksa jam duke…

Çfarë dua të di nga ty?

Çfarë dua të di nga ty? Gjërat më elementare që është e mundur të di? Për shembull, kur zgjedh çorapet çfarë ke ndërmend? Ngjyrën e…

Ditë pushimi

Sot u zgjova në vetminë e një ditë vjeshte aq egoiste sa as edhe një gjethe verdhacuke nuk u lëshua nga dega. Shtrojat e shtratit…

Tinguj të hapësirës

Nuk di pse, ndonjëherë nuk i bëj dot dy fjalë bashkë e t’i artikuloj në një fjali të vetme thirrmore. Të mendosh, jam gjithnjë i…

Njeriu që jam

Ndoshta ti nuk më shikon qartë! Më shikon përzgjedhës, përjashtues, të ftohtë, gjykues! Shikon tek unë veç njeriun që lexon, që shkruan, që mendohet një…

Çfarë presim më?

Gotat e fundit u shuan nën perden e hirtë të mbrëmjes e ne të dy jemi ende këtu, varur tek njëri-tjetri si hallkat e një…