Dyer te hapura

Nje mendim per ty, nje mendim nga ty!

Etiketë: Blogger

Në lagjen time

Në lagjen time

Më mungon një si vetja në këtë lagje të mbipopulluar. Më mungon dikush që, edhe kur bëhet fjalë për mëngjesin e një dite pushimi, zgjohet herët, para të gjithëve. Më duhet dikush që ta ketë vënë përpara ditën, duke nisur…

Prita

Prita

E prita qiellin me këto duar të ashpra e lëkurë të thërrmuar. E prita shiun të më binte ndër duar, të më kalonte ndër gishtërinj e të më zgjonte çdo atom të shpirtit tim. E prita zgjimin syhapur; e tërë…

Hëna

Hëna

Hëna ra poshtë dhe me rrokullisjen e saj ua mori mendjen shpirtrave të trazuar, bredharakë gaztorë të natës. Disa ishin aq të dehur nga mungesa e gjumit saqë hëna iu përngjau me fletën e fundit të historisë, të grisur e…

Dashuri e shpirtit

Me gjithë dashurinë e shpirtit ndeza fanarët e rrugëve të zbrasta, mblodha gjethet e rëna poshtë pemëve të acarta. Me gjithë dashurinë e shpirtit zgjova qiellin e lindjes dhe të perëndimit, zgjidha fjongot e mirësisë, paketova harresën, pendesën, vonesën dhe…

Njeri

Njeri

Nëse do të rritesh ushqehu me dritë, me ëndrra përkundu e në mëngjes zgjohu, gjatë mos fli. Nëse do të mësosh si të bëhesh njeri, qëndro i heshtur pa fjalë, duke dëgjuar, ec, lëviz ngadalë, duke menduar, përreth teje do…

Back to top