Dyer te hapura

Nje mendim per ty, nje mendim nga ty!

Etiketë: Creative Writing

Buzëqeshja

Buzëqeshja

Jam fshehur, jam fshehur kaq thellë pas buzëkuqit, pas rrobës me ngjyrat e jetës. Jam fshehur katërcipërisht nën shtrojën e këtij dimri përvëlues. Jam fshehur, pas buzëqeshjes. Të qëndroj fshehur pas saj është arti im jetësor! I kam marrë përmasat…

Të duash

Të duash

Shtëllungat e fundit të dimrit janë mbërthyer fort pas vijës së horizontit; është pikërisht vija ku deti e qielli ndalojnë së pasqyruari njëri-tjetrin, por bashkohen paralelisht në një përjetshmëri. Unë e di që ti pret pranverën, për shumë arsye të…

Shkrimi

Shkrimi

Letra e fundit ishte e hidhur. Shumë prej tyre, nga ata që më njohin, nga ata që më shohin apo dhe nga ata që thjesht më lexojnë, më ngacmuan. Sipas guximit të secilit prej tyre ndryshonin dhe ngacmimet. Dikush më…

Njeriu, njeriut!

Njeriu, njeriut!

Njeriu, njeriut! Një dorë mbi xhamat e ciflosur, që kërcasin më fort se krisma e shpirtit të burgosur. Një zë i shtruar, i duruar, në rrëpirën e përbuzshme të pafuqisë. Një derë, një udhë, një strehë, një shteg. Njeriu, njeriut!…

Back to top