Dyer te hapura

Nje mendim per ty, nje mendim nga ty!

Etiketë: Daily

Duam

Duam

Duam, një herë, dy herë, disa herë, aq sa të mos kem më nevojë për verë, vjeshtë a pranverë. Duam, sot, nesër, çdo ditë, aq shumë, sa të mos kem më nevojë për gjumë. Duam, si veten, më shumë; duam…

Sende të vogla

Sende të vogla

Është e habitshme se si, madje të lë pa fjalë, njeriu ndërton kujtime të mëdha, jetësore ndonjëherë, mbi themelet e sendeve të vogla, tejet të papërfillshme në planin gjigand të rruzullit tokësor. E thënë më thjesht, habitshëm dhe në formë…

Tjetërsim

Tjetërsim

Në ditë me shi tjetërsimi duket i pashmangshëm! Ngjashëm me qiellin e mbuluar, përpiqet të mbulohet toka, të struken nën çadra dhe kushdo ka diçka për të hedhur mbi krye ta hedhë atë. Në ditë me shi, gjithkush ka diçka…

Mendim i rafinuar

Jemi kaq të çuditshëm! Qëndrojmë në tavolina të përbashkëta duke ndarë kohë, energji e lodhje mes nesh. Japim e marrim me njëri-tjetrin, thua se duhet medoemos të arrijmë një nivel të caktuar transmentimi mendimesh, perceptimesh. I shkëmbejmë këto në rrugë…

Dashuria që mungon

E gjithë dashuria që mungon në shpirtin e njeriut, gjendet e braktisur tutjetu cepave të rruzullit të tij jetësor. Dashuria është si ajri, kalon një proçes filtrimi dhe riciklohet përmes vetë njeriut, sikurse dhe ajri që frymë-marrim.Nëse dikur, nga papërgjegjshmëria,…

Toka e unë

Toka e unë

Përulur si fëmija përpara lules së këputur gjendem herë pas here duke u falur, duke u lutur!Jam unë dhe toka, të shkrirë në një lumë të padukshëm qelizash jetësore. Herë-herë janë zgjatimet e mia që kërkojnë të mbërthehen fort pas…

Boshti mes nesh

Boshti mes nesh

Gjendemi bashkë brenda të njëjtit rreth. Unë dhe ti, skaji tjetër i unit tim. Gjithmonë qëndron diçka mes nesh, ashtu sikurse qëndron boshti në një rreth.  Njeriu nuk mund t’i ketë të gjitha në këtë jetë sa kohë kujdeset gjithmonë…

Back to top