Dyer te hapura

Nje mendim per ty, nje mendim nga ty!

Etiketë: Dyer te Hapura

Sende të vogla

Sende të vogla

Është e habitshme se si, madje të lë pa fjalë, njeriu ndërton kujtime të mëdha, jetësore ndonjëherë, mbi themelet e sendeve të vogla, tejet të papërfillshme në planin gjigand të rruzullit tokësor. E thënë më thjesht, habitshëm dhe në formë…

Tjetërsim

Tjetërsim

Në ditë me shi tjetërsimi duket i pashmangshëm! Ngjashëm me qiellin e mbuluar, përpiqet të mbulohet toka, të struken nën çadra dhe kushdo ka diçka për të hedhur mbi krye ta hedhë atë. Në ditë me shi, gjithkush ka diçka…

Segmenti i Çmendisë

Në këtë odën e përditshmërisë që hera-herës e ndajmë dashamirësisht, hera-herës e dhunojmë egërsisht, ka diçka që mban gërshetuar brishtësinë e kohës me gjendjen tonë në këtë dimension. Dy janë shqetësimet; ose koha qëlloi të ishte e vonuar a e…

Në heshtje

Në heshtje

E në heshtje ndërkohë… Përbri skajeve të fotografive përplasen ashpër shpresat e një mendje të marrë; Që pret kohën ta shuajë, Dorën ta marrë, Shpirtin ta zgjojë, E në heshtje ndërkohë… Mes ëndrrash të takoj, E në vijëzimet e tyre…

Mendimi

Mendimi

Teksa rri dhe të pres anës rrugës, përgjatë bulevardit të gjatë, makina lëkundet nga shpotima e simotrave të saj që çajnë membranën e padukshme të atmosferës në miliona, miliarda qeliza. Nxitojnë të gjithë pasi është ora për tu kthyer në…

Kartolina

Kartolina

Për hir të thyerjes së zakoneve të mërzitshme, sot vendosa të të shkruaj një kartolinë – jo më një letër! Për dhjetëra arsye të ndryshme, që nuk ia vlen t’i rradhis, letrat tashmë nuk përmbushin qëllimin tim. “Përjetësimit pa kohë,…

Back to top