Dyer te hapura

Nje mendim per ty, nje mendim nga ty!

Etiketë: Inspiration

Duam

Duam

Duam, një herë, dy herë, disa herë, aq sa të mos kem më nevojë për verë, vjeshtë a pranverë. Duam, sot, nesër, çdo ditë, aq shumë, sa të mos kem më nevojë për gjumë. Duam, si veten, më shumë; duam…

Sende të vogla

Sende të vogla

Është e habitshme se si, madje të lë pa fjalë, njeriu ndërton kujtime të mëdha, jetësore ndonjëherë, mbi themelet e sendeve të vogla, tejet të papërfillshme në planin gjigand të rruzullit tokësor. E thënë më thjesht, habitshëm dhe në formë…

Toka e unë

Toka e unë

Përulur si fëmija përpara lules së këputur gjendem herë pas here duke u falur, duke u lutur!Jam unë dhe toka, të shkrirë në një lumë të padukshëm qelizash jetësore. Herë-herë janë zgjatimet e mia që kërkojnë të mbërthehen fort pas…

Boshti mes nesh

Boshti mes nesh

Gjendemi bashkë brenda të njëjtit rreth. Unë dhe ti, skaji tjetër i unit tim. Gjithmonë qëndron diçka mes nesh, ashtu sikurse qëndron boshti në një rreth.  Njeriu nuk mund t’i ketë të gjitha në këtë jetë sa kohë kujdeset gjithmonë…

Mirëmengjesi

Mirëmengjesi

Mirëmëgjesi! Në një ditë që ndrin dielli e s’ka hije, paçka ndërtesave shtatlarta. Në një ditë, si çdo ditë, lumi i cili përshkon qytetin i bën karshillik kalldrëmit të shtruar përbri; kush prej të dyve rrëshket më shumë e kush…

Unë jam vera

Unë jam vera

Unë jam vera, nuk shquhem për të qënurit një emër i përveçëm pasi jam e përsëritshme, vit pas viti nëpër shekuj. Sërish vi dhe sivjet! Më gjen kudo; në degë pemësh, në shtroja toke, në ballkone betoni, madje dhe mes…

Back to top