Kyçur

E mban mend atë copë letër, grisur nga një bllok i vjetër e shkruar me një stilolaps të rastësishëm mbi banak? Me atë letër rashë…

Shëruesi i shpirtrave

Enden nëpër tokë plot shpirtra të ligështuar. Shpirtra të braktisur, të arratisur prej portave të kështjellave të rërës që jeta rëndom u ka ngritur si…

Qyteza nën hije

Ke dëgjuar më parë për qytezën që tretet në hije? Besoj se jo! Është qyteza nga ku çdo mëngjes, mes hijesh, nisen për rrugë njerëz…

Çfarë më takon mua

Për aq sa me takon mua, di të të them se dhe mund të çmendem një ditë, ashtu krejt si papritur e, teksa jam duke…

Çfarë dua të di nga ty?

Çfarë dua të di nga ty? Gjërat më elementare që është e mundur të di? Për shembull, kur zgjedh çorapet çfarë ke ndërmend? Ngjyrën e…

Tinguj të hapësirës

Nuk di pse, ndonjëherë nuk i bëj dot dy fjalë bashkë e t’i artikuloj në një fjali të vetme thirrmore. Të mendosh, jam gjithnjë i…

Çfarë dita sjell 1/3

Nuk dua të shkruaj për ngjyrat e mrekullueshme të jetës sonë, ato flasin vetë e s’kanë nevojë për shërbesa. Nuk dua të shkruaj për sheqerin,…

Gjethet

Natyra është kujdesur aq shumë të mos e lërë njeriun të mërzitet për shkak të kohës së lirë. Ngre kokën e mund të numërosh yjet,…

Njeriu që jam

Ndoshta ti nuk më shikon qartë! Më shikon përzgjedhës, përjashtues, të ftohtë, gjykues! Shikon tek unë veç njeriun që lexon, që shkruan, që mendohet një…

Në heshtje

E në heshtje ndërkohë… Përbri skajeve të fotografive përplasen ashpër shpresat e një mendje të marrë; Që pret kohën ta shuajë, Dorën ta marrë, Shpirtin…