E humbur

E humbur në një udhë pa kthim, gjatë një mbrëmje pa rrëfim. E humbur, në heshtjen e një shikimi, në përqafimin e një trishtimi. E…

Ti më thua se

Ti më thua se: Unë jam monedha që hedh në arkë, Jam libri i shfletuar, nënvizuar që zë vend në bibliotekë, Jam gjethja e fundit…

Themelet

Themelet e jetës nuk tronditen gjithmonë papritur. Ka dhe nga ato raste kur jemi në pritje, numërojmë si një orë zviceriane çdo minutë, e çdo…

Lutje per boten, m’u shpetu’

Ca je t’u kerku’ lart e posht’ m’u shpetu’ Prej territ, prej vrerit, C’ka boten permbysi e perpjet’ ngriti gjamen, Qe shpirtin e gremisi si…

Njerezia

Une dua te iki, me vrap te largohem. Dua te zhdukem, me te mos kujtohem. Me ka terbuar njerezia, e ka pushtuar mizeria; Theren, gjymtohen,…