Dyer te hapura

Nje mendim per ty, nje mendim nga ty!

Themelet

Themelet e jetës nuk tronditen gjithmonë papritur. Ka dhe nga ato raste kur jemi në pritje, numërojmë si një orë zviceriane çdo minutë, e çdo ditë që kalon ka një kryq mbi kalendar – e prap se prapë kur vjen çasti i tronditjes, ai sërish vjen i papritur.
Për njeriun nuk është kurrë koha e duhur për t’u shkëputur njëherë e mirë nga themelet e tij. Sado i fortë të jetë, sado i bindur të jetë, sado i lumtur e në paqe të jetë, e kthen kokën nga themelet, qoftë sikur dhe vetëm për t’u siguruar për një shtresë mbështetje. Shembja e themeleve i ngjan tërmeteve, e pashmangshme, e dhimbshme, e frikshme edhe kur e pritshme.

Dyert Hapur ©

Iva Verzivolli

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Back to top
Këtë e pëlqejnë %d blogues: